Składniki:
25 dag krówek, 20 dag cukierków toffi, 1,4 kostki margaryny {lub masła}, 10 dag ryżu preparowanego.
Jak przyrządzić?
W garnku na małym ogniu rozpuścić margarynę {lub masło}, krówki i cukierki toffi. Gdy już składniki się rozpuszczą, dodać ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i przygotować miseczkę z zimną wodą. Formować "szyszki", co jakiś czas moczyć ręce w wodzie, żeby się do nich nie przylepiały, a także żeby się nie poparzyć {masa jest bardzo gorąca}. Układać na talerzyku lub na tacce i czekać do ostygnięcia.
Potrzebne przybory:
miska z zimną wodą, garnek, tacka lub talerz
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Justynka |