Chleb z dodatkami

Przepis kulinarny

Składniki:

2 kg mąki, kostka drożdży, 2 litry wody, olej (ok. 100 ml), sól, dodatki (np. przesmażona cebula, siemię lniane, papryka, czosnek, otręby, zboża, zioła... co kto lubi).

Jak przyrządzić?

Drożdże rozpuścić w chłodnej przegotowanej wodzie, dodać mąkę i sól, wyrabiać jak na drożdżówkę, dodać olej i dodatki, jeszcze troche wyrabiać i ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki lub foremki, poczekać trochę, aż podrosną, posmarować białkiem i piec w temperaturze ok. 180 stopni przez 1 godzinę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje2 bochenki
Przybliżony koszt6 zł
Autorgrigor20

Chleb z dodatkami: Podobne przepisy

Chleb z dodatkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy