Kombardek - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

8 żółtek, 1/4 szklanki cukru, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 4 szklanki gęstej śmietany, cynamon do smaku, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, 2 szklanki brązowego cukru.

Jak przyrządzić?

Utrzeć żółtka z cukrem i mąką ziemnaczaną w rondlu na małym ogniu. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać cynamon, cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając. Wylać do formy, ostudzić. Ochłodzić w lodówce. Skarmelizować brązowy cukier. Wyłożyć krem na salaterkę (lub mały spodek), polać karmelem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Jak podawać?

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Uwagi:

Stosować się do przepisu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćśredni
Porcje6-8
Kalorycznośćśrednia
Autordorota

Kombardek: Podobne przepisy

Powiązane Tematy