Pekińska z pietruszką

Przepis kulinarny

Składniki:

Kapusta pekińska, natka pietruszki, czosnek, cytryna, łyżka oliwy.

Jak przyrządzić?

Kapustę pokroić, sok z cytryny wycisnąć do osobnego naczynia i dodać do niego 2-3 ząbki czosnku (zmiażdżonego lub bardzo drobno posiekanego). Bardzo drobno posiekać sporą ilość pietruszki (im więcej, tym lepiej). Pietruszkę dodać do kapusty, zalać wcześniej przygotowanym sosem, dodać trochę oliwy i wymieszać. Można delikatnie posolić.

Uwagi:

Sałatka jest najlepsza, kiedy się "przegryzie", można ją przygotować nawet dzień wcześniej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Autormalina

Pekińska z pietruszką: Podobne przepisy

Pekińska z pietruszką: wypróbuj również

Powiązane Tematy