Babcine bezy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 białka, pół szklanki cukru.

Jak przyrządzić?

Ubijamy pianę z białek, dodając stopniowo cukier.Wkładamy masę do woreczka na krem i wyciskamy bezy na papier do pieczenia. Pieczemy 45 minut w temp. 150 stopni.

Potrzebne przybory:

woreczek na krem lub strzykawka, mikser

Jak podawać?

Jak tylko się uważa za stosowne :D

Uwagi:

Najprostszy przepis na bezy, jaki znam. Błyskawicznie się robi, nie da się zepsuć.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt2 zł
AutorNana

Babcine bezy: Podobne przepisy

Babcine bezy: wypróbuj również

Powiązane Tematy