Składniki:
1/2 kg mielonego mięsa z indyka, 1 kg kapusty pekińskiej, 1 szklanka kaszy manny, 2 jaja, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, mały słoik koncentratu pomidorowego, bułka tarta, olej, sól, 1 litr wywaru przygotowany z 2 kostek rosołu z kury, przyprawy według własnego uznania.
Jak przyrządzić?
Kapustę pokrój w drobne paski. Dodaj kaszę, mięso mielone, jaja, przyprawy, podsmażoną cebulę i czosnek. Wymieszaj wszystkie składniki i uformuj kotlety. Obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron. Kostki rosołowe i koncentrat rozpuść w 4 szklankach wrzącej wody. Kotlety ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej wcześniej przygotowanym rosołem z kury. Przykryj i wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj godzinę w temperaturze 200 st. C.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kaśka |