Składniki:
6 solonych płatów śledziowych, 1 słoiczek selera konserwowego, 1 słoiczek papryki konserwowej, 1 słoiczek ogórków konserwowych, 1 puszka ananasa, 2 jajka, trochę majonezu.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki kroimy w kostkę, a następnie układamy warstwami, ale tak żeby na warstwie śledzi przypadła warstwa ananasa. Po każdej warstwie nałożyć cienką warstwę majonezu. Całość wstawić na dwie godziny do lodówki.
Potrzebne przybory:
nóż, przezroczyste naczynie
Jak podawać?
Najlepiej podawać w przezroczystym naczyniu (będzie widać kolorowe warstwy). Najlepiej podawać następnego dnia.
Uwagi:
Wszystkie składniki muszą być dokładnie odsączone, a nawet odciśnięte, w przeciwnym razie zrosi się na dnie naczynia zupa.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Mirek |