Składniki:
1 pierś kurczaka, 4 łyżeczki przyprawy gyros, 2 średniej wielkości cebule, 8-10 ogórków kiszonych, puszka kukurydzy, majonez, 1 mała kapusta pekińska, keczup pikantny, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka kroimy w dosyć małą kostkę, smażymy, dosypując stopniowo przyprawę, odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy w kostkę pozostałe składniki (cebulę, ogórki, kapustę pekińską w piórka). Warstwami układamy w misce: połowę mięsa, cebulę, posypujemy pieprzem, ogórki, keczup, kukurydzę, pozostałą część mięsa, majonez, kapustę pekińską. Przykrywamy miskę folią i wstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Potrzebne przybory:
spora miska - przezroczysta, by było widać warstwy, nóż, deska do krojenia, patelnia
Jak podawać?
Z frytkami.
Uwagi:
Dla mnie pychotka:) I jakie łatwe w przygotowaniu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Jovi |