Składniki:
2 serki homogenizowane naturalne (500 g całość), 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1/3 kostki masła, 4 łyżki kaszy manny, pół łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki rodzynek, olejek migdałowy, cukier waniliowy.
Jak przyrządzić?
Żółtka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło i dalej ubijać na puszystą masę. Następnie dodać serki. Do ubitej masy dodać olejek migdałowy. Białka ubić na sztywną pianę. Kaszkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodawać na przemian z pianą z białek do masy serowej i delikatnie wymieszać (nie mikserem).Na koniec wsypać rodzynki. Wymieszaną masę wyłożyć na blaszkę i piec w temp. ok. 180 stopni przez 40-50 minut. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | agnes78 |