Składniki:
1 ciabata, 1 duży słoik sosu bolońskiego lub koncentratu pomidorowego, 1 puszka ananasa, 2 cebule, szynka, oliwki, żółty ser, oregano, bazylia, tymianek, sól, pieprz, oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Ciabatę przekrój na pół i połóż na blachę posmarowaną oliwą. Na ciabacie rozsmaruj sos boloński lub koncentrat. Posyp startym serem i przypraw. Plastry ananasa przekrój na pół i poukładaj na serze razem z szynką i oliwkami. Ponownie przypraw i posyp serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 165 stopni przez około 30 min.
Jak podawać?
Najlepiej na ciepło.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | asia |