Składniki:
5 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki, pół szklanki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, aromat - np. waniliowy, 10 łyżek oleju, tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy.
Jak przyrządzić?
Jajka utrzeć mikserem z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, aromat. Następnie wlać do formy i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Potrzebne przybory:
mikser, łyżka mała, łyżka duża, miska lub garnek, foremka
Jak podawać?
Podawać z uśmiechem!
Uwagi:
Po ostudzeniu ciasta można je oblać rozpuszczoną czekoladą i posypać kolorowymi wiórkami - według uznania, dekoracje zależą od gustu, pomysłu i okazji. Smacznego! Nic tak nie poprawia humoru jak słodkie ciasto z czekoladą!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gwiazdeczka* |