Składniki:
1 kg kiszonej kapusty, mała główka kapusty świeżej, 1 kg żeberek wieprzowych, pieprz, sól, ostra papryka, koncentrat pomidorowy.
Jak przyrządzić?
Smażymy po kolei kapustę kiszoną, kapustę świeżą i żeberka. Wrzucamy wszystko do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż żeberka namiękną. Wyciągamy żeberka z garnka i wyciągamy kości (a jak kto woli, może ugotować żeberka oddzielnie). Rozdrabniamy je i wrzucamy z powrotem do bigosu. Przyprawiamy według uznania, a na koniec podsmażamy koncentrat pomidorowy, dodajemy do bigosu i dusimy do miękkości.
Uwagi:
Jest wyśmienity następnego dnia.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 17 zł |
Autor | SEBA |