Bigos na żeberkach

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg kiszonej kapusty, mała główka kapusty świeżej, 1 kg żeberek wieprzowych, pieprz, sól, ostra papryka, koncentrat pomidorowy.

Jak przyrządzić?

Smażymy po kolei kapustę kiszoną, kapustę świeżą i żeberka. Wrzucamy wszystko do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż żeberka namiękną. Wyciągamy żeberka z garnka i wyciągamy kości (a jak kto woli, może ugotować żeberka oddzielnie). Rozdrabniamy je i wrzucamy z powrotem do bigosu. Przyprawiamy według uznania, a na koniec podsmażamy koncentrat pomidorowy, dodajemy do bigosu i dusimy do miękkości.

Uwagi:

Jest wyśmienity następnego dnia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt17 zł
AutorSEBA

Bigos na żeberkach: Podobne przepisy

Bigos na żeberkach: wypróbuj również

Powiązane Tematy