Pierogi z kapustą i grzybai :)

Przepis kulinarny

Składniki:

Farsz: 1,5 kg kapusty kiszonej, woreczek suszonych grzybow, pieprz, sól. Ciasto: 1 kg mąki, woda, jajko, sól.

Jak przyrządzić?

Ciasto ugniatasz jak na normalne pierogi, czyli mąka, sól, jajko (można dodać trochę oliwy), zalewasz wodą i ugniatasz, by miało idealną konsystencję. Kapustę wsadzasz do garnka, przyprawiasz pieprzem i gotujesz razem z grzybami przez około 1,5 do 2 godzin. Kapusta musi być miękka. Trzeba ciągle mieszać, bo będzie się przypalało. Po 2 godzinach wyjmujesz kapustę i miksujesz. Farsz gotowy! Potem wystarczy tylko wałkować ciasto i robić pierożki!

Uwagi:

Najlepiej smakują posypane przysmażoną cebulą i polane oliwą! Polecam odgrzewane następnego dnia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania150 min.
Trudnośćprosty
Porcje120
Przybliżony koszt15 zł
AutorKasia

Pierogi z kapustą i grzybai :): Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i grzybai :): wypróbuj również

Powiązane Tematy