Składniki:
Karkówka, cebula, majonez, przyprawy (sól, pieprz, papryka - najlepiej ta Knorra do kruszenia, przyprawa do mięsa pieczonego, czosnek granulowany i inne wg uznania), olej.
Jak przyrządzić?
Mięso należy pokroić na kotlety i lekko je rozbić. Następnie przyprawić je solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, przyprawą do mięsa pieczonego itd. Cebulę pokroić w plasterki, rozłożyć na kotletach - mniej więcej po dwa plasterki na plaster mięsa. Teraz mięso powinno przejść przyprawami, dlatego najlepiej przygotować je dzień wcześniej wieczorem. Następnie, gdy mięso przejdzie przyprawami, namoczyć je w oleju razem z cebulą i ułożyć je na blaszce bądź w naczyniu żaroodpornym. Następnie należy każdy kotlet (z cebulą) posmarować majonezem - mniej więcej warstwą minimum ok. 0,5 cm. Mięso piec w piekarniku do czasu, gdy będzie gotowe. Należy pamiętać, by piec w niezbyt wysokiej temperaturze, aby się nie spaliło. Smacznego!:)
Jak podawać?
Najlepiej z frytkami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | oLeNcJa |