Składniki:
Masa: 2 garaletki brzoskiwiniowe, śmietana kremówka 30% (400 g), puszka brzoskwiń, pomarańcza. Biszkopt:
6 jajek, 2 łyżki zimnej wody, 2 łyżki proszku do pieczenia, szklanka mąki, 2 łyżki mąki krupczatki (ziemniaczanej), szklanka cukru.
Jak przyrządzić?
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, a następnie dodać resztę składników. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przekroić na pół. Masa: Śmietanę ubić na sztywno, garaletkę rozrobić i zimną wlać do śmietany. Owoce pokroić w kostkę i wymieszać z masą. Ciasto przełożyć, posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Do garaletki nie dodawać ananasów ani kiwi, bo masa nie stężeje.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Aniulka17 |