Składniki:
1 makrela wędzona średniej wielkości, 2 lub 3 jajka gotowane, 1 lub 2 cebule średniej wielkości (w zależności jak kto lubi), majonez (ok. 2-3 łyżek), 1 łyżeczka przecieru pomidorowego bądź trochę keczupu, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Wybieramy mięso z makreli, staramy się pousuwać ości (w przypadku makreli nie ma z tym większego problemu). Jaja drobno kroimy, cebulę też jak najdrobniej. Następnie wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez, przecier i ugniatamy widelcem na papkę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastę kładziemy na chleb i jemy :)
Potrzebne przybory:
miska, widelec, łyżka, garnek do ugotowania jajek
Jak podawać?
Na świeżym pieczywie posmarowanym masłem. Można posypać natką pietruszki lub położyć na wierzch plaster pomidora.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Ilmare |