Jak zrobić kapuśniak?
MARICRUZ • dawno temuOd kilku dni chodzi za tobÄ… smak domowego, babcinego lub maminego kapuÅ›niaku? ChÄ™tnie byÅ› sama go zrobiÅ‚a, ale jesteÅ› na diecie i nie chcesz przeciążać organizmu? Spróbuj wykonać zupÄ™ kapuÅ›cianÄ… wg poniższego przepisu. ZaoszczÄ™dzisz nie tylko nieco kalorii, ale i pieniÄ™dzy na drugie danie, bo ten kapuÅ›niak jest bardzo pożywny!
Składniki, których potrzebujesz:
- ¼ białej kapusty,
- kawałek pora,
- 2 marchewki,
- mały seler,
- 2 czerwone papryki,
- pietruszka,
- pierÅ› z kurczaka (pojedyncza),
- 2 łyżki zioła prowansalskiego i tymianku,
- szczypta oregano,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz.
Jak to wykonać?
Krok 1: Mięso umyj i pokrój na drobne paseczki. Marynuj w ziołach i smaż na oliwie z oliwek z obu stron.
Krok 2: Kapustę poszatkuj. Pozostałe warzywa podziel na mniejsze części.
Krok 3: Do warzyw dodaj mięso, zalej wodą i gotuj ok. 40 minut.
Krok 4: Dopraw zupÄ™ solÄ… i pieprzem.
Krok 5: Po ugotowaniu i podaniu posyp kapuśniak natką pietruszki.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze