Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego, 2 duże cebule, mały koncentrat pomidorowy, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, słoik kiełków sojowych, 3 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe, 2 duże łyżki majeranku, łyżka ziół prowansalskich, łyżka oliwy, pieprz czarny i ziołowy, sól.
Jak przyrządzić?
Mięso i cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyć na oliwie. W garnku zagotować 1 litr wody, włożyć obie kostki rosołowe. Mięso gotować na wolnym ogniu 30 min. Dodać fasolę, kukurydzę i kiełki oraz majeranek i tyle wody, by wszstkie składniki były zakryte. Gotować 20 min. Przyprawić roztartym czosnkiem, ziołam prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem. Gotować ok. 25 min, mieszając.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, wyciskacz do czosnku, nóż, patelnia, garnek i łyżka do mieszania
Jak podawać?
Na talerzach lub w miskach.
Uwagi:
Ta zupa jest naprawdę pyszna! Smakuje całej rodzinie i wszystkim znajomym! Jeszcze nigdy nic nie zostało na później:)
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 85 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Inka |