Składniki:
500 g selerów, 2/3 szklanki mleka, 100 g twardego sera żółtego, majonez, 2 łyżki śmietany, 150 g pieczarek, natka pietruszki, pieprz, sól, curry i sok z cytryny.
Jak przyrządzić?
Selery wyszorować szczotką pod wodą, obrać ze skórki i opłukać (można przekroić duże kawałki na połówki). Zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka, ugotować, odcedzić, wystudzić, pokrajać w kostkę, ser też pokroić. Pieczarki oczyścić, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować 5 minut, odcedzić i wystudzić. Wymieszać z selerem, serem, majonezem, śmietaną, posiekaną natką, doprawić.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kalipso |