Składniki:
Sałata lodowa, sałata włoska (strzępiasta, fioletowa), marchew, ser żółty, bagietka, pierś kurczaka, jajko, mąka, bułka tarta do panierowania piersi, zioła prowansalskie, sos tysiąca wysp (gotowy).
Jak przyrządzić?
Pierś panierujemy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na złoto. Jak wystygnie, kroimy ją w kosteczki. Bagietkę kroimy w kostkę, obsypujemy ziołami i również przysmażamy, aż sie zrumieni. W głębokim talerzu uładamy: kawałki sałaty lodowej, kawałki sałaty włoskiej, startą na grubych oczkach tarki marchew i tak samo starty ser. Całość polewamy sosem tysiąca wysp i obsypujemy kawałkami piersi kurczaka i grzankami. Naprawdę szybka, pyszna i treściwa przekąska. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ga-Ga |