Pyszna sałatka tysiąca wysp

Przepis kulinarny

Składniki:

Sałata lodowa, sałata włoska (strzępiasta, fioletowa), marchew, ser żółty, bagietka, pierś kurczaka, jajko, mąka, bułka tarta do panierowania piersi, zioła prowansalskie, sos tysiąca wysp (gotowy).

Jak przyrządzić?

Pierś panierujemy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na złoto. Jak wystygnie, kroimy ją w kosteczki. Bagietkę kroimy w kostkę, obsypujemy ziołami i również przysmażamy, aż sie zrumieni. W głębokim talerzu uładamy: kawałki sałaty lodowej, kawałki sałaty włoskiej, startą na grubych oczkach tarki marchew i tak samo starty ser. Całość polewamy sosem tysiąca wysp i obsypujemy kawałkami piersi kurczaka i grzankami. Naprawdę szybka, pyszna i treściwa przekąska. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorGa-Ga

Pyszna sałatka tysiąca wysp: Podobne przepisy

Pyszna sałatka tysiąca wysp: wypróbuj również

Powiązane Tematy