Składniki:
Naleśniki, 2-3 pojedyncze piersi kurczaka, 2-3 papryki (mogą być kolorowe), woreczek ryżu, przyprawy do smaku.
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka delikatnie obgotować (obgotowuję piersi w rosole, wtedy jest i dobry rosół na niedzielę, i krokiety po niedzieli), pokroić (nie za drobno), dodać pokojoną w kostkę paprykę i ugotowany ryż oraz przyprawy do smaku wg uznania. Wszystko dokładnie wymieszać... i farsz gotowy. Pozostaje tylko nafaszerować tym naleśniki, opanierować i usmażyć na złoty kolor. Smacznego!
Uwagi:
Najprostszy sposób na zawijanie krokietów:Na kuchennym blacie ułożyć naleśniki, tak aby na siebie delikatnie nachodziły, nałożyć farsz, zwinąć, pokroić na szerokość ok. 7-8 cm. Później opanierować. Robi się to o wiele szybciej, nic się nie rozwala, a i wygląda estetyczniej.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Magda C. |