Kapusta z pieczarkami (farsz do krokietów)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej, 1 kg pieczarek, 1 kostka masła, przyprawy do smaku.

Jak przyrządzić?

Pieczarki oczyścić i pokroić lub zetrzeć na tarce, podsmażyć na patelni do momentu puszczenia soku. Następnie pokroić kapustę i dodać do pieczarek (jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna, wypłukać w wodzie lub delikatnie obgotować). Przyprawić i dusić na małym ogniu do momentu zmięknięcia kapusty (można dodać odrobinę wody). Na koniec dodać kostkę masła. Gdy masło się roztopi, wymieszać wszystko bardzo dokładnie i dusić jeszcze przez kilka chwil.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorMagda C.

Kapusta z pieczarkami (farsz do krokietów): Podobne przepisy

Kapusta z pieczarkami (farsz do krokietów): wypróbuj również

Powiązane Tematy