Składniki:
50 dag żołądków drobiowych, cebula, włoszczyzna suszona lub świeże warzywa, papryczki piri piri, czosnek lub sól czosnkowa, olej.
Jak przyrządzić?
Żołądki wymoczyć, oczyścić i pokroić w paski. Następnie polać olejem, doprawić do smaku - dodać sól, pieprz, czosnek lub sól czosnkową. Odstawić na chwilę, w międzyczasie pokroić cebulę. Następnie żołądki przełożyć do garnka, dodać pokrojoną cebulę - obsmażyć. Dodać wodę i dusić na małym ogniu minimum 1,5 godz. 10-15 min przed końcem duszenia dodać włoszczyznę suszoną lub świeże pokrojone warzywa i papryczkę piri piri. Gdy już żołądki będą miękkie, zagęścić wodą z mąką i danie gotowe...
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami, ryżem lub czym tam sobie chcecie. Ja uwielbiam żołądki z makaronem:)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Magda C. |