Frytki po bawarsku

Przepis kulinarny

Składniki:

Duże ziemniaki, olej do smażenia, średnia cebula, majonez, przyprawa: ostra papryka lub pieprz cayenne.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki pokroić w paski, wypłukać skrobię, odsączyć z wody, wstawić olej, usmażyć frytki.Cebulę skroić w kostkę (dla osób nielubiących ostrego smaku cebuli - cebulę można sparzyć, będzie łagodniejsza). Usmażone frytki włożyć do miseczki. Posypać skrojoną cebulą, przykryć majonezem (najlepiej Winiary), posypać przyprawą wg uznania.

Potrzebne przybory:

deska, nóż, garnek do smażenia bądź frytkownica

Jak podawać?

Na talerzu lub w miseczce.

Uwagi:

Pyszne frytki i świetna odmiana.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćbardzo wysoka
Przybliżony koszt4 zł
AutorNemea

Frytki po bawarsku: Podobne przepisy

Frytki po bawarsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy