Kotleciki w sosie musztardowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

8 kotlecików z polędwicy lub schabu, 100 ml wywaru (może być z kostki), 200 ml śmietany, 5 łyżeczek musztardy francuskiej, 4 łyżki oleju, 4 łyżki mąki,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy 10 min. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 min. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwilę.

Jak podawać?

Podajemy z makaronem lub ziemniakami puree.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
AutorAgatta

Kotleciki w sosie musztardowym: Podobne przepisy

Kotleciki w sosie musztardowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy