Pieczywo czosnkowe (autor fanaberia)

Przepis kulinarny

Składniki:

Chleb, masło, zioła - najlepiej świeże (oregano lub/i bazylia) bądź suszone (zioła prowansalskie lub oregano), kilka ząbków czosnku.

Jak przyrządzić?

Masło czosnkowe:Miękkie masło mieszamy z poszatkowanymi ziołami (bądź suszonymi z torebki) - na oko, żeby było zielono). Do tego na pełną kostkę masła wyciskamy ok. 4-5 ząbków czosnku. Wszystko mieszamy widelcem. Pieczywo kładziemy na grill, po chwili obracamy i opieczoną stronę smarujemy masłem. Gdy się rozpuści, druga część zdąży się akurat wysmażyć i gotowe.

Jak podawać?

Podawać zamiast ryżu do mięsa i warzyw z grilla.Palce lizać!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Autorfanaberia

Pieczywo czosnkowe (autor fanaberia): Podobne przepisy

Pieczywo czosnkowe (autor fanaberia): wypróbuj również

Powiązane Tematy