Składniki:
Chleb, masło, zioła - najlepiej świeże (oregano lub/i bazylia) bądź suszone (zioła prowansalskie lub oregano), kilka ząbków czosnku.
Jak przyrządzić?
Masło czosnkowe:Miękkie masło mieszamy z poszatkowanymi ziołami (bądź suszonymi z torebki) - na oko, żeby było zielono). Do tego na pełną kostkę masła wyciskamy ok. 4-5 ząbków czosnku. Wszystko mieszamy widelcem. Pieczywo kładziemy na grill, po chwili obracamy i opieczoną stronę smarujemy masłem. Gdy się rozpuści, druga część zdąży się akurat wysmażyć i gotowe.
Jak podawać?
Podawać zamiast ryżu do mięsa i warzyw z grilla.Palce lizać!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | fanaberia |