Cannelloni (autor BUBU)

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron cannelloni, 1/2 kg mięsa mielonego,
mieszanka warzyw chińskich (mrożone), kukurydza, pieczarki, sos pomidorowy, żółty ser.

Jak przyrządzić?

Makaron lekko podgotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, tak około 3-4 minut. Mięso mielone podsmażyć na patelni, przyprawiając solą, pieprzem, bazylią, oregano. Gdy mięso będzie prawie gotowe, wrzucić warzywa, kukurydzę i posiekane pieczarki i całość gotować. Gdy farsz jest już gotowy, nadziewać nim makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, zalać to sosem pomidorowym i posypać serem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na jakieś 20 minut.

Uwagi:

No i pozostaje mi życzyć wszystkim smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt20 zł
AutorBUBU

Cannelloni (autor BUBU): Podobne przepisy

Cannelloni (autor BUBU): wypróbuj również

Powiązane Tematy