Składniki:
Makaron cannelloni, 1/2 kg mięsa mielonego,
mieszanka warzyw chińskich (mrożone), kukurydza, pieczarki, sos pomidorowy, żółty ser.
Jak przyrządzić?
Makaron lekko podgotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, tak około 3-4 minut. Mięso mielone podsmażyć na patelni, przyprawiając solą, pieprzem, bazylią, oregano. Gdy mięso będzie prawie gotowe, wrzucić warzywa, kukurydzę i posiekane pieczarki i całość gotować. Gdy farsz jest już gotowy, nadziewać nim makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, zalać to sosem pomidorowym i posypać serem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na jakieś 20 minut.
Uwagi:
No i pozostaje mi życzyć wszystkim smacznego!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | BUBU |