Pierożki azjatyckie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierożki: 175 g mąki, 7 łyżek wrzątku, olej, pokrojona w plasterki cebula, szczypta soli, sos sojowy. Nadzienie: 150 g drobno pokrojonego kurczaka, 2 drobno posiekane cebule, 1/2 drobno posiekanej małej czerwonej papryki, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżeczka oleju sezamowego, przyprawa curry.

Jak przyrządzić?

Wymieszać w misce mąkę i sól. W środku zrobić dołek, wlać olej i wodę. Wymieszać, tak żeby powstało miękkie ciasto. Wyrobić je na powierzchni oprószonej mąką i pozostawić na 30 minut. W tym czasie wymieszać składniki nadzienia. Następnie podzielić ciasto na 12 równych części i rozwałkować każdą z nich na placek. Przygotowane nadzienie nałożyć na jedną połowę każdego placka. Złożyć placki na pół i skleić brzegi. Wlać olej do woka i smażyć na brązowy kolor. Następnie dodać ok. 125 ml wody. Przykryć i dusić jeszcze przez 5 minut.

Potrzebne przybory:

wok, stolnica, wałek, 2 miski

Jak podawać?

Podawać przybrane cebulą i szczypiorkiem oraz polane sosem sojowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Przybliżony koszt25 zł
AutorOleena

Pierożki azjatyckie: Podobne przepisy

Pierożki azjatyckie: wypróbuj również

Peeling azjatycki

... Azjatycki peeling to zabieg głęboko złuszczający skórę oferowany przez salony kosmetyczne. Wykonuje się go przy użyciu mieszanki ziół. Jest bolesny i wymaga długiej rekonwalescencji. Kiedy i czy w ogóle warto się na niego zdecydować? ... ...

dawno temu

Pierożki ravioli w niecodziennej oprawie

... brzegi” dania są w cenie. Dziś kolejny ukłon w stronę Włoch. Tym razem będę Was gorąco zachęcać do kucharzenia z pierożkami ravioli w roli głównej. Ta tradycyjna potrawa kuchni włoskiej, nadziewana ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia ... mięciutkiego farszu do pierożków ravioli ...

dawno temu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

... Pielmienie to danie rosyjskie, które bardzo przypadło Polakom do gustu. Malutkie pierożki mogą mieć różne nadzienia. Pielmienie syberyjskie robi się z polędwicy wołowej, ale na razie przedstawiam przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... . Także kuchnia włoska ma jednak swoje pierożki. To słynne tortellini, nadziewane najczęściej serem, szpinakiem, grzybami lub szynką zwaną prosciutto. Włosi podają je zazwyczaj z sosem pomidorowym ... przepis na farsz z mięsa, ale to, co ...

dawno temu

Zupa chińska

... , że nawet najbardziej wymagający smakosz znajdzie wśród nich propozycję najlepszą dla siebie. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się o nich znacznie więcej. Poznasz także przepis na wyśmienitą zupę chińską z pierożkami. ... z pierożkami. ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... wody lub surowego białka kurzego. Krok 3 Pierożki powinny piec się w temperaturze 180-200° C przez około 15-20 minut. Smacznego! ...

dawno temu

Nawilżanie w wersji light

... Rodzaje skóry są różne, ale potrzeba nawilżania jedna. Z balsamem lekkim jak puch, szybko wchłaniającym się i roztaczającym nieziemski aromat azjatyckich kwiatów, codzienna pielęgnacja nie będzie ... obowiązkiem, a zmysłową przyjemnością. ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi? Przydatne porady

... zamiast pysznych, rozpływających się w ustach pierożków wychodzi jakaś twarda, zbita masa. Jak temu zaradzić? Oto kilka wskazówek dla ambitnych pań. ... zamiast pysznych, rozpływających się w ustach pierożków wychodzi jakaś twarda, zbita masa. ...

dawno temu

Niesamowita chińska sztuka zdobienia paznokci

... To zadziwiające, ile można zdziałać na tak małej powierzchni, jaką jest płytka paznokciowa. Tymczasem sztuka zdobnictwa w tej sferze ciągle się rozwija, a techniki stają się bardziej zaawansowane. Kwestią czasu było kiedy szał paznokci opanuje ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... popełnić faux paux i zamiast zabłysnąć kunsztem kucharskim zaliczyć niemiłą wtopę. Dla tych z Was, którzy w najbliższym czasie planują wnieść do potraw trochę orientu i zaserwować gościom nieco azjatyckiej ... jedynie przyprawy takie jak np. sos ...

dawno temu

Jak jeść pałeczkami? Sprawdzone porady dla początkujących

... Wielu osobom jedzenie pałeczkami może sprawiać wiele kłopotu, szczególnie na początku. Trudności z posługiwaniem się pałeczkami stanowią przeszkodę do spożycia tradycyjnych potraw azjatyckich ... Jedzenie pałeczkami nie jest takie trudne, jak ...

dawno temu

Sos rybny

... artykule. Azjatycka kuchniaMówiąc o kuchni azjatyckiej, mamy do czynienia z niewyobrażalną różnorodnością. Zaryzykować można nawet stwierdzenie, że jest ona znacznie bardziej różnorodna niż tradycja ... azjatyckich jest różnie definiowane. ...

dawno temu

Syndrom chińskiej restauracji – mit czy fakt?

... , że to właśnie nadmiar glutaminianu sodu powoduje syndrom chińskiej restauracjiobalono po wielu badaniach. Zresztą trudno się dziwić – glutaminian dodawany jest nie tylko o potraw kuchni azjatyckiej ... i zbyt duża dla organizmu ilość – opisane ...

dawno temu

Jakie właściwości ma imbir?

... Imbir najczęściej kojarzy się z piwem i ewentualnie z ciasteczkami rodem z Ameryki. Ta nieodzowna przyprawa kuchni azjatyckiej w Polsce bywa niedoceniana. A szkoda, bo imbir ma właściwości lecznicze. Jakie? O tym poniżej. ... Imbir najczęściej ...

dawno temu

Właściwości ryżu

... Ryż jest nieodzownym składnikiem kuchni azjatyckiej. Gości również w kuchni hiszpańskiej czy francuskiej. Znakomicie komponuje się w zestawieniu z rybą. Może być podawany na słodko, słono ...

dawno temu

Wodorosty morskie

... wykorzystuje się je najczęściej i dlaczego warto się do nich przekonać?Wartości odżywcze wodorostów Ten rodzaj kulinarnego dodatku obfituje w cenne dla zdrowia składniki i jest spożywany w krajach azjatyckich ... w supermarketach. Zwykle ...

dawno temu

Powiązane Tematy