Składniki:
2 torebki ryżu długoziarnistego, 3 ubite jajka, 2 łyżki oleju, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 3 posiekane cebule, 125 g groszku zielonego, 1 łyżka sosu sojowego, szczypta soli.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować, tak żeby był lekko twardy. Roztrzepane jajka usmażyć na małym ogniu. Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek, cebulę i groszek. Podsmażać przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodać ryż i wymieszać. Następnie dodać jajka i sos sojowy. Całosść wymieszać.
Potrzebne przybory:
patelnia, wok
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Oleena |