Składniki:
Na 4 osoby:
1,5 chleba (czerstwego),
0,5 l mleka,
ser żółty (w zależności, kto ile lubi),
kiełbasa (w zależności, kto ile lubi),
masło,
przyprawy (pieprz, sól, gałka muszkatołowa),
pieczarki ok. 0,5 kg
Jak przyrządzić?
Znając życie, każda pani domu wie, że czsem chleb nie jest zjadany, zostaje i trzeba coś z nim zrobić. Ja mam na to sposób:Kroisz chleb na słupeczki.Zalewasz mlekiem, tak żeby nasiąknął, ale żeby nie było "ciapy".Dodajesz starty ser i pokrojoną kiełbasę,przyprawy do smaku.Wszystko przekładasz do szkalnego naczynia. Kładziesz 3 plasterki masła na wierzch i wkładasz na przynajmniej godzinę go piekarnika w temp. 200 st. C.
Uwagi:
Bardzo dobry sposób na pozbycie się czerstwego chleba.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | mania |