Składniki:
makaron spaghetti lub świderki, 0,5 kg mielonego mięsa, 2 cebule, zioła prowansalskie, sos Pudliszki z papryką, bazylia, czosnek, sól, pieprz, cukier, pomidory z zalewą w puszce
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron al dente. Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać mięso, podsmażyć. Dodać czosnek (wg uznania) przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól, pieprz, trochę cukru i pomidory z zalewą. Podgotować około 15 min. Na końcu dodać sos Pudliszki i bazylię. Zagotować.
Potrzebne przybory:
garnek do gotowania makaronu, patelnia duża lub garnek
Jak podawać?
Z makaronem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | agnes |