Najszybsza sałatka

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jaj ugotowanych na twardo, puszka kukurydzy, puszka fasolki czerwonej, puszka groszku, seler w słoiczku, sól, pieprz, majonez.

Jak przyrządzić?

Dobrze odcedzić kukurydzę, groszek, seler. Czerwoną fasolkę przed odcedzeniem przepłukać. Jajka pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać parę łyżek majonezu (nie za dużo).Wstawić na krótko do lodówki. Smacznego.

Uwagi:

Zawsze mam ww. składniki w domu, więc sałatkę robię, gdy przyjdą niespodziewani goście i nie tylko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorAnka

Najszybsza sałatka: Podobne przepisy

Najszybsza sałatka: wypróbuj również

Powiązane Tematy