Składniki:
makaron świderki,
cienkia kiełbasa,
cebula,
koncentrat pomidorowy,
śmietana,
2 jajka,
oregano,
sól,
pieprz,
ser żółty (niekoniecznie)
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować i pół makaronu wyłożyć do foremki. Na makaron ułożyć kiełbasę - podsmażyć wymieszaną w koncentracie i oregano, na to podsmażoną cebulę pokrojoną w talarki. Dodać sól i pieprz, resztę makaronu, jajka ubić i wymieszać ze śmietaną, polać całą zapiekankę. A ser jak to chce - w środek lub na wierzch.
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne, garnek na makaron, patelnia, deska, nóż
Jak podawać?
Z sosem lub keczupem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Autor | Weronika |