Zapiekanka a la niespodzianka

Przepis kulinarny

Składniki:

kartofle, jakiekolwiek jarzyny (wszelkiej maści), śmietana 18%, ser żółty + ew. resztki wędlin

Jak przyrządzić?

Obrane kartofle pokroić w plastry o gr. 1 cm. Następnie wyłożyć do naczynia żaroodpornego, potem dodać według uznania trochę jarzyn. Ponownie warstwę kartofli... i tak na zmianę. Całość przyprawić odpowiednio solą, pieprzem, vegetą. Zalać śmietaną. Włożyć do piekarnika na ok. 1 godz. Gdy zapiekanka będzie gotowa, obsypać całość startym serem i wszystkim, na co tylko ma się ochotę, pozostawić w piekarniku, aż ser się roztopi. Taką gotową potrawę można zacząć jeść:)

Uwagi:

Danie najlepiej smakuje na gorąco - polecam do tego także wino - najlepiej białe:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania65 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
Autorbasiek77

Zapiekanka a la niespodzianka: Podobne przepisy

Zapiekanka a la niespodzianka: wypróbuj również

Powiązane Tematy