Składniki:
pieczarki, cebulka, wędlina, jajka, sól, pieprz, pieczywo tostowe
Jak przyrządzić?
Dusić pieczarki na wolnym ogniu, aż ubędzie wody. Dodać pokrojone w kosteczkę: cebulę i wędlinę. Smażyć na małej ilości oleju lub masła ok. 1,5-2 min. W tym czasie w nagrzanym piecu upiec pieczywko na chrupkie. Do patelni dodać jajka i jeszcze przez chwilę smażyć na wolnym ogniu. Na końcu jajecznicę wyłożyć na pieczywo. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia, szpatułka do mieszania
Uwagi:
Zamiast tych składników można dodać prawie wszystkie inne przez was wybrane, ale dla mnie z tym jest najlepsze!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 12 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | nunka |