Składniki:
40 dag piersi z kurczaka,
20 dag pieczarek,
20 dag żółtego sera,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżka mąki pszennej,
2 jajka,
sól, pieprz - do smaku
Jak przyrządzić?
Piersi pokroić w bardzo drobną kosteczkę.Pieczarki zetrzeć na tarce (grube oczka) i przesmażyć na maśle do całkowitego odparowania płynu.Ser żółty zetrzeć na tarce - drobne oczka.Wszystko wymieszać, dodać przyprawy, mąkę i jajka. Ponownie wymieszać. Formować płaskie kotleciki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Potrzebne przybory:
deska, nóż, tarka, patelnia
Jak podawać?
Ja podaję z frytkami i zieloną sałatą. Pychota.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6 kotlecików |
Kaloryczność | chyba wysoka z uwagi na ser |
Autor | Jola |