Kotleciki drobiowo-pieczarkowo-serowe

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag piersi z kurczaka,
20 dag pieczarek,
20 dag żółtego sera,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżka mąki pszennej,
2 jajka,
sól, pieprz - do smaku

Jak przyrządzić?

Piersi pokroić w bardzo drobną kosteczkę.Pieczarki zetrzeć na tarce (grube oczka) i przesmażyć na maśle do całkowitego odparowania płynu.Ser żółty zetrzeć na tarce - drobne oczka.Wszystko wymieszać, dodać przyprawy, mąkę i jajka. Ponownie wymieszać. Formować płaskie kotleciki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Potrzebne przybory:

deska, nóż, tarka, patelnia

Jak podawać?

Ja podaję z frytkami i zieloną sałatą. Pychota.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje6 kotlecików
Kalorycznośćchyba wysoka z uwagi na ser
AutorJola

Kotleciki drobiowo-pieczarkowo-serowe: Podobne przepisy

Kotleciki drobiowo-pieczarkowo-serowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy