Składniki:
8-9 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 0,5 l mleka, 2 śnieżki lub 1 śmietan fix, 2/3 kostki masła, 200 ml śmietany
30%, czekolada mleczna
Jak przyrządzić?
Mleko skondensowane gotować w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Michasia |