Składniki:
Naleśniki (chyba każdy wie, jak zrobić),
ser (starty na dużych oczkach).
Farsz:
2 średnie cebulki,
wędlina (obojętnie jaka) - ilość zależy od ciebie,
puszka kukurydzy,
przyprawy: warzywko lub sól,
pieprz ziołowy i czarny, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, papryka słodka i ostra
czosnek (ząbek),
można dodać trochę koncentratu pomidorowego, ale niekoniecznie
Jak przyrządzić?
Najpierw przygotujemy farsz. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Poddusić na miękko. Dodajemy następnie wędlinę, także pokrojoną w drobną kosteczkę (żeby mieściła się w naleśnikach), podduszamy troszeczkę i dodajemy kukurydzę. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą/warzywkiem i innymi przyprawami. Dodajemy bazylię i drobno posiekany czosnek. Jeszcze trochę dusimy pod przykryciem. Farsz gotowy. Naleśnik posypujemy serem. Następnie na jedną połowę naleśnika kładziemy farsz, tak by nam nie uciekał ;) i składamy naleśnik na pół. Tak robimy z każdym naleśniczkiem :) następnie na patelni podsmażamy naleśniczki z obu stron w celu roztopienia sera. Życzę smacznego!!! :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | chilli |