Bekon rządzi:)

Przepis kulinarny

Składniki:

kromka ciemnego, tostowego chleba,
twaróg trzykrotnie mielony, niesolony
kawałek średnio przerośniętego bekonu

Jak przyrządzić?

Tost opiekamy w tosterze, bardzo krótko, tak aby tylko skórka zrobiła się chrupiąca, smarujemy twarogiem. Kanapka może poczekać (zakładamy, że jej nikt nie podwędzi, jak się na chwilę odwrócimy).Bekon kroimy w cienkie paseczki, objętość powinna być na jedną kanapkę, czyli garstka, może półtorej.Bekon smażymy na malutkim ogniu długo, często mieszając, aż tłuszcz się wytopi, a mięso będzie rumiane i wspaniale pachnące.Plasterki bekonu kładziemy na kanapkę i już!

Potrzebne przybory:

Jak ja nie lubię tego okienka - patelnia i osoba gotująca, toster też się przyda.

Jak podawać?

Na talerzu i na ciepło, sałata lodowa obok mile widziana.

Uwagi:

Obowiązkowo do tego musi być ogórek kiszony, który łamie swoją kwaskowatością delikatność kanapki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćduza
AutorMartana

Bekon rządzi:): Podobne przepisy

Bekon rządzi:): wypróbuj również

Powiązane Tematy