Składniki:
1 cebula, 1 duży pomidor, 20 dag fasolki szparagowej, puszka tuńczyka, 3 jajka, olej
Jak przyrządzić?
Pokroić bardzo drobno cebulę, wrzucić na patelnię, smażyć raczej na małym ogniu. W czasie smażenia pokroić pomidora, również bardzo drobniutko. Dorzucić do cebuli, następnie dorzucić (uprzednio ugotowaną i pokrojoną w centymetrowe kawałki) fasolkę szparagową, dodać tuńczyka i jajka, posolić i podawać.
Potrzebne przybory:
patelnia, nóż
Jak podawać?
Kolumbijczycy jedzą to z ryżem, ja wolę z chlebem, raz nadziałam tym naleśniki, posypałam serem i podgrzałam w piekarniku - równie dobre.
Uwagi:
Cebula lepiej jak jest delikatna, a nie ostra.Pomidora najpierw obieram ze skórki, ale to niekoniecznie.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | spora |
Autor | Monika |