Sos czosnkowy (autor ailton77)

Przepis kulinarny

Składniki:

kefir Krasnystaw duży, majonez Winiary, papryka mielona ostra, czosnek granulowany lub ząbki drobno starte

Jak przyrządzić?

Kefir wlać do pojemnika, dodać majonez ok. 4-5 łyżek stołowych w zależności do smaku i gąstości sosu, żeby nie był majonezowy. Dodać papryki do koloru lekko różowoczerwonego i wsypać czosnek 3-4 opakowania lub do swojego smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 45-60 min. Po wyjęciu wymieszać, można doprawić (zależy od smaku).

Potrzebne przybory:

pojemnik, trzepaczka

Jak podawać?

Najlepiej z kebabem, frytkami i surówką.

Uwagi:

Najlepiej tych firm kefir i majonez dla uzyskanie lepszego smaku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
Autorailton77

Sos czosnkowy (autor ailton77): Podobne przepisy

Sos czosnkowy (autor ailton77): wypróbuj również

Powiązane Tematy