Składniki:
kefir Krasnystaw duży, majonez Winiary, papryka mielona ostra, czosnek granulowany lub ząbki drobno starte
Jak przyrządzić?
Kefir wlać do pojemnika, dodać majonez ok. 4-5 łyżek stołowych w zależności do smaku i gąstości sosu, żeby nie był majonezowy. Dodać papryki do koloru lekko różowoczerwonego i wsypać czosnek 3-4 opakowania lub do swojego smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 45-60 min. Po wyjęciu wymieszać, można doprawić (zależy od smaku).
Potrzebne przybory:
pojemnik, trzepaczka
Jak podawać?
Najlepiej z kebabem, frytkami i surówką.
Uwagi:
Najlepiej tych firm kefir i majonez dla uzyskanie lepszego smaku.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | ailton77 |