Jajecznica na czosnku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 jaja,
3 ząbki obranego czosnku,
łyżka masła,
sól, pieprz (do smaku)

Jak przyrządzić?

Czosnek posiekać w drobne plasterki i lekko zrumienić na maśle.Na czosnku zrobić jajecznicę z samych białek.Po usmażeniu zdjąć z ognia, dodać żółtka, wymieszać. Doprawić do smaku.Smacznego!

Jak podawać?

Np. na grzance.

Uwagi:

Ząbków czosnku można dać mniej, ale też wiecej :)Po lekkim przesmażeniu czosnek łagodnieje.Pyszneee!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt2 zł
Autormmaf

Jajecznica na czosnku: Podobne przepisy

Jajecznica na czosnku: wypróbuj również

Powiązane Tematy