Blok czekoladowy (autor anka) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kostka masła ekstra, 1,5 szklanki mleka, szklanka cukru, cukier waniliowy, opakowanie mleka w proszku (50 dag), 4 łyżki kakao, 3 paczki herbatników, pół szklanki rodzynek, pół szklanki płatków migdałowych, pół szklanki pokrojonych orzechów

Jak przyrządzić?

Zagotować masło i pół szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać mleko w proszku przesiane przez sitko i kakao. Dokładnie wymieszać. Dodać połamane herbatniki i bakalie. Wymieszać. Wysmarować masłem podłużną foremkę (keksówkę). Przełożyć masę do foremki. Gdy wystygnie, włożyć do lodówki.

Uwagi:

Przygotuj blok dzień wcześniej i zostaw go na noc w lodówce, aby nabrał właściwej konsystencji.Po schłodzeniu blok pokrój na plastry.Dodatek bakalii nie jest konieczny, ale niewątpliwie uatrakcyjni smak i wygląd deseru, a także zwiększy jego wartośc odżywczą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Kaloryczność779
Autoranka

Blok czekoladowy (autor anka): Podobne przepisy

Blok czekoladowy (autor anka): wypróbuj również

Powiązane Tematy