Składniki:
3 jajka, zwykłe bułeczki (ok. 3-5), 1 łyżeczka vegety, pomidorek, tuńczyk w sosie (1 puszeczka), trochę soku z cytryny, olej lub smalec do smażenia
Jak przyrządzić?
Bułeczki przecinamy na pół.Skorupki jaj myjemy, następnie rozbijamy jajka, dodajemy vegetę i roztrzepujemy.Pomidorka myjemy i kroimy w plasterki, następnie kładziemy na talerzyk, nie posypujemy solą (puści sok).Tuńczyka przekładamy do salaterki, wyciskamy do niego trochę soku z cytrynki i mieszamyna patelni, rozgrzewamy olej, następnie maczamy bułkę w jajku i smażymy z 2 stron na złoty kolor.Jemy, z czym lubimy:albo pomidorek na wierzch,albo tuńczyk.Smacznego!
Jak podawać?
Na ciepło.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6-10 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | lilita |