Bułka w jajku

Przepis kulinarny

Składniki:

3 jajka, zwykłe bułeczki (ok. 3-5), 1 łyżeczka vegety, pomidorek, tuńczyk w sosie (1 puszeczka), trochę soku z cytryny, olej lub smalec do smażenia

Jak przyrządzić?

Bułeczki przecinamy na pół.Skorupki jaj myjemy, następnie rozbijamy jajka, dodajemy vegetę i roztrzepujemy.Pomidorka myjemy i kroimy w plasterki, następnie kładziemy na talerzyk, nie posypujemy solą (puści sok).Tuńczyka przekładamy do salaterki, wyciskamy do niego trochę soku z cytrynki i mieszamyna patelni, rozgrzewamy olej, następnie maczamy bułkę w jajku i smażymy z 2 stron na złoty kolor.Jemy, z czym lubimy:albo pomidorek na wierzch,albo tuńczyk.Smacznego!

Jak podawać?

Na ciepło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcje6-10
Przybliżony koszt7 zł
Autorlilita

Bułka w jajku: Podobne przepisy

Bułka w jajku: wypróbuj również

Powiązane Tematy