Dzbanki czekoladowo-serowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

450 ml jogurtu naturalnego,
50 g cukru pudru,
4 łyżeczki czekolady do picia w proszku,
4 łyżeczki kakao,
1 łyżeczka esencji waniliowej,
2 łyżki rumu,
2 białka z jajek,
4 czekoladowe ciasteczka,
2 banany

Jak przyrządzić?

Do jogurtu dodać przesiany cukier, kakao, czekoladę i wymieszać. Następnie wlać esencję waniliową i rum.W drugiej misce ubić białka na sztywną pianę, ostrożnie przełożyć do masy.Masę rozłożyć równo do 4 pucharków i schładzać 30 minut. Każdą porcję udekorować ciasteczkami. Zajadać z bananem:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorEmilka

Dzbanki czekoladowo-serowe: Podobne przepisy

Dzbanki czekoladowo-serowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy