Składniki:
1 kg karkówki, 0,5 l śmietany kremówki 30-36%, 2 paczki zupy cebulowej (Knorr), sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Karkówkę pokroić na kotlety, odrobinę posolić i popieprzyć. Wyłożyć ją na blachę. Śmietanę wymieszać z zupkami cebulowymi, polać karkówkę, w miarę możliwości równo. Włożyć do piekarnika na 200 st. C na 1-1,5 godz. Pychota.
Potrzebne przybory:
deska, nóż, chęci i ręce
Jak podawać?
Można z pieczywem, makaronem, ryżem i różnymi surówkami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 9-10 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Jula |