Składniki:
15 dag wiórków kokosowych,
250 ml spirytusu,
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Jak przyrządzić?
Wiórki zalać spirytusem i odstawić na 3-4 dni. Następnie przecedzić i do spirytusu dodać 2 rodzaje mleka. Zmiksować i ochłodzić.
Potrzebne przybory:
Słój, mikser, mocna głowa;)))
Jak podawać?
W kieliszku;)
Uwagi:
Przepis mam od sprawdzonej osóbki, dzięki której niejedno cudo już wyczarowałam w mojej kuchni.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | Wychodzi około 1 litra pysznego napoju |
Kaloryczność | A kto by liczył kalorie w czymś tak dobrym |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | zazula226 |