Składniki:
1 op. kotletów sojowych, 1 kg marchewki, 2 szt. pietruszki, 1 por, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki mąki, olej, sól, pieprz, 2 jajka, bułka tarta
Jak przyrządzić?
Ugotuj kotlety sojowe w wywarze (bulion) do miękkości, odsącz z nich wywar, opanieruj kotlety w jajku, a później w bułce, usmaż je na oleju. Następnie obierz warzywa i zetrzyj je na tarce, pora pokrój, wszystkie warzywa razem wrzuć do garnka z niewielką ilością oleju. Dusić na małym ogniu do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, następnie zrobić zasmażkę z 2 łyżek mąki i oleju i dodać do warzyw. Dobrze wymieszać, na koniec dodać kotlety i jedzonko gotowe. Smacznego!!!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | Ewelina |