Składniki:
6 jajek,
200 g pieczarek,
1 cebula,
parę łyżek majonezu,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Jajka po ugotowaniu przekroić na pół i wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Pieczarki posiekać drobniutko, również podsmażyć do odparowania wody. Wymieszać pieczarki z cebulą, wrzucić żółtka i mieszać. Dodać majonez. Przyprawić. Mieszać do powstania jednolitej masy. Farsz nakładać do białek. Można posypać pitruszką, szczypiorkiem lub koperkiem. Schłodzić w lodówce.
Jak podawać?
Doskonałe jako przystawka na imprezie:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | martaaa |