Składniki:
ziemniaki,
szpinak,
biały ser,
cebula, czosnek, oliwa z oliwek,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie przepuścić przez "wygniataczkę". Cebulę drobno posiekać i wraz z wyciśniętym czosnkiem podsmażyć na oliwie. Następnie dodać szpinak i smażyć razem. Zestawić do wystygnięcia. Ser zmielić albo tak samo jak ziemniaki przepuścić przez wygniataczkę, następnie wymieszać wszystkie składniki. Świetny farsz do naleśników, tortilli.
Potrzebne przybory:
"wygniataczka"
Uwagi:
Proporcje ziemniaków, szpinaku i białego sera mniej więcej 1:1:1, cebula, czosnek w zależności od smaku i upodobań.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | yagha |