Farsz rusko-szpinakowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

ziemniaki,
szpinak,
biały ser,
cebula, czosnek, oliwa z oliwek,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie przepuścić przez "wygniataczkę". Cebulę drobno posiekać i wraz z wyciśniętym czosnkiem podsmażyć na oliwie. Następnie dodać szpinak i smażyć razem. Zestawić do wystygnięcia. Ser zmielić albo tak samo jak ziemniaki przepuścić przez wygniataczkę, następnie wymieszać wszystkie składniki. Świetny farsz do naleśników, tortilli.

Potrzebne przybory:

"wygniataczka"

Uwagi:

Proporcje ziemniaków, szpinaku i białego sera mniej więcej 1:1:1, cebula, czosnek w zależności od smaku i upodobań.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Autoryagha

Farsz rusko-szpinakowy: Podobne przepisy

Farsz rusko-szpinakowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy